Gotowanie na Arenie

Festiwal, w którym najważniejsze będą śląskie smaki i kulinarne talenty uczestników będzie 19 czerwca, na Arenie Zabrze.

Konkurs promuje śląską tradycję i miejsca, gdzie regionalne potrawy przygotowywane są z najlepszych produktów. Rywalizacja – na stadionie przy ulicy Roosevelta – o Złoty, Srebrny i Brązowy Fartuch będzie toczyła się w 3 kategoriach: amatorzy, uczniowie szkół gastronomicznych, zawodowcy. W każdej przewidziano udział 8 drużyn.

Ekipy amatorów mogą być 4-osbowe, a pozostałe 2-osobowe. Zgłoszenia przyjmowane są do 6 czerwca, przez Śląską Organizację Turystyczną

Potrawy, którymi 19 czerwca mają popisać się uczestnicy to przystawka lub deser, zupa i danie główne.

Śląskich smaków, bliskich tradycji, można jednak próbować nie tylko konkursowego dnia. Istnieje również szlak, tworzony przez certyfikowane restauracje, posiadające w menu regionalne potrawy naszego województwa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *